Bosduinstraat 97A
2290 Wuustwezel, België

Tel. +32 477 262 868
Tel. +32 494 396 888

contact@mmwijnen.be

FB IG

#mmwijnenbe
#mmwijnen

d
  /  Over Ons
Over Ons

Sven Meeusen & Deborah Moons, zaakvoerders

Graag stellen we ons even aan je voor. Wij zijn Sven Meeusen en Deborah Moons, twee prille dertigers en al sinds enkele jaren beiden wijnliefhebbers.

Bij Sven begon het al op jongere leeftijd, tijdens de degustaties die een franse wijnboer twee keer per jaar bij zijn ouders thuis kwam geven. Stilletjesaan leerde hij verschillende wijnen kennen en groeide zijn interesse naar het cultiveren van wijn en de geschiedenis er achter.

Een kleine 10 jaar geleden zijn we dan begonnen aan het vullen van ons eigen wijnkeldertje, een collectie waar we best wel trots op zijn en verschillende wijnen bevat. Ons smaakpalet is de voorbije jaren al heel wat veranderd, maar dat maakt wijn juist zo persoonlijk en interessant.

Het idee om zelf een eigen zaak op te starten speelde al enkele jaren in ons achterhoofd. In 2017 besloten we dan uiteindelijk om de kans te wagen en starten we ons wijnzaakje op in bijberoep.
De regio die we kozen werd de D.O. Empordà, deze regio hadden we leren kennen tijdens onze eerste reizen in Europa na onze backpack avonturen in de rest van de wereld. We waren instant verliefd op deze regio met zijn mooie plekjes en zeer kwalitatieve wijnen.

Vanaf september 2019 hebben we een nieuwe Spaanse regio toegevoegd aan ons gamma, namelijk D.O. Manchuela. Voor ons een spannende en tamelijk grote stap maar we zijn ervan overtuigd dat dit goed is voor de verdere groei van M&M WIJNEN.

Zoals je kan horen zijn wij volledig overtuigd van onze wijnmakers en hun fantastische wijnen en staan dan ook volledig achter de producten in ons gamma. Het is voor ons een plezier om met dit product en de mensen erachter te mogen werken en het geeft ons natuurlijk ook veel plezier om te zien dat mensen zo enthousiast zijn tijdens onze wijndegustaties. Als we jullie, onze klanten, weer wat nieuws hebben mogen laten leren kennen en intussen ook nog wat hebben kunnen bijbrengen over de regio en de wijnmakers, dan is onze degustatie geslaagd.

Zoals je wel kan merken hebben we tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt gehad van onze keuze om van onze hobby een bijberoep te maken.
We hopen dat we de komende jaren verder mogen groeien en jullie laten kennismaken met interessante nieuwe wijnregio's.

Onze kennis

Doorheen de jaren dat we reeds interesse hadden in wijnen hebben we al heel wat kennis vergaard.
Toen we de beslissing hadden genomen om M&M WIJNEN te starten hebben we beiden eerst de internationale WSET (Wine & Spirit Education Trust) opleiding gevolgd bij Flessengeluk/WineWise in Antwerpen.

Deborah heeft succesvol WSET 2 (wijnen en gedistilleerde dranken) afgerond.
Sven heeft succesvol WSET 2 afgerond en heeft de opleiding van WSET 3 (verdere verdieping in de wijnwereld) eveneens gevolgd.

Echter zoals jullie wel weten is wijn geen mooi afgerond thema. Er bestaan zoveel regio's, soorten wijnen, methodes van vinificatie, persoonlijke voorkeuren, ... dat wij zeker niet gaan vertellen dat we alle kennis in pacht hebben.
We proberen u dan ook een antwoord te geven op al uw vragen, maar als we het antwoord op een specifieke vraag zelf ook even moeten gaan opzoeken dan zeggen we u dit ook eerlijk.

s